15:36 / 18.01.2022.

Autor: V.G./HRT/Hina

Beograd: Četiri osobe ozlijeđene u rušenju krova na tržnici

Hitna pomoć

Hitna pomoć

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Četiri osobe su ozlijeđene, od kojih jedna teško, kada se u utorak urušio dio krova tržnice u novobeogradskom Bulevaru Mihaila Pupina, a u Hitnoj pomoći potvrdili su da nitko nije životno ugrožen.


Nakon dojave da se srušio dio krova u tržnom centru, poznatom kao Stari Mercator, na terenu je interveniralo 16 vatrogasaca-spasitelja s tri vozila.

Zapovjednik vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović rekao je beogradskim medijima da su svi ugroženi evakuirani i da su vatrogasci pomogli u spašavanju jedne ozlijeđene žene, te da više nema nikog ispod srušenog krova.

- Ne postoji opasnost od novog urušavanja. Svi su evakuirani, nitko više nije u opasnosti, rekao je Majstorović.

Liječnici su potvrdili da jedna žena ima otvoreni prijelom ruke i teške ozlijede glave, dok su ostale tri osobe lakše ozlijeđene.

Čelnici gradske uprave posjetili su mjesto nesreće, a nevladine udruge zatražile su ostavku direktora javno-komunalnog poduzeća "Gradske pijace", smatrajući ga odgovornim što taj objekt, koji je u nadležnosti tog JKP-a, nije adekvatno održavan.

Tržni centar Stari Mercator sagrađen je početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a sastavni dio kompleksa su tržnica, supermarket, kino i niz manjih trgovina, butika i galerija.

Ovaj centar je u vrijeme izgradnje, uz zgradu tadašnje vlade SFRJ, Saveznog izvršnog vijeća (SIV), zgradu Centralnog komiteta Saveza komunista (CK) i hotela "Jugoslavija", bio jedna od rijetkih prepoznatljivih točaka Novog Beograda iz faze socijalističke izgradnje u prva tri poslijeratna desetljeća.

Dobar dio tržnog centra danas je zapušten i oronuo, a u okviru renoviranog dijela kompleksa je i sjedište vladajuće Srpske napredne stranke. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!