Beograd: Istraga eksplozije u tvornici raketa

24.11.2021.

16:56

Autor: Hina/A.P.C.

Vatrogascima 23 nova vatrogasna vozila

Vatrogascima 23 nova vatrogasna vozila

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Specijalizirane ekipe pretražuju okolicu tvornice protugradnih raketa u predgrađu Beograda nakon što su u utorak u eksploziji kojoj se još ne zna uzrok poginula dvojica radnika, a dvadesetak ih je ozlijeđeno, od kojih su četvorica životno ugrožena.

 Tijekom istrage javni tužitelj zabranio je pristup tvornici, a lokalni je promet u naselju Leštane preusmjeren na alternativne ceste.


Područje oko tvornice je blokirano, pretraga terena je u tijeku. Vatrogasci su i dalje u stalnom dežurstvu. Specijalno povjerenstvo utvrđuje štetu u tvornici i na sedamdesetak okolnih kuća oštećenih silinom eksplozije koja se dogodila u pogonu u kojem je u trenutku incidenta bilo četrdesetak radnika.


U tvornici "EDe Pro", koja proizvodi protugradne rakete, u naselju Leštane južno od Beograda, u nizu eksplozija koje su odjeknule u utorak malo posliej 14 sati, poginula su dvojica radnika. Od 20 ozlijeđenih radnika, 16 ih je zadržano u bolnici, dok su, kako navode liječnici, četvorica u životnoj opasnosti.


Prema dosadašnjim saznanjima i izvješćima medija, niz eksplozija dogodio se u skladištu raketnog goriva površine 240 četvornih metara u kojem je bilo 500 protugradnih raketa.


U istoj tvornici u eksploziji smjese za punjenje protugradnih raketa u studenom 2008. ozlijeđene su tri osobe, a od detonacije su oštećeni okolni objekti, izvijestila je Radiotelevizija Srbije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!