11:38 / 30.05.2020.

Autor: I.B./Hina

Berlin: američki prekid veza s WHO-om ozbiljan udarac zdravstvu u svijetu

Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch

Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch

Foto: - / REUTERS

"Jačanje uloge Europske unije u WHO-u bit će jedan od prioriteta Njemačke koja 1. srpnja preuzima rotirajuće predsjedanje Unijom", ocijenio je njemački ministar zdravstva.
Odluka Washingtona o prekidu suradnje sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) "ozbiljan je udarac zdravstvu u svijetu", ocijenio je u subotu njemački ministar zdravstva Jens Spahn na Twitteru.

Trump objavio da prekida odnos s WHO-om

Spahn je naglasio da se WHO mora reformirati, ali je ustrajao na tome da se Europska unija "mora više" financijski organizirati kada Donald Trump provede svoju prijetnju i prekine suradnju sa zdravstvenom organizacijom koju optužuje da je poslušnik Kine.

"Kako bi WHO imao budućnost, potrebne su reforme", ocijenio je Jens Spahn u 'tvitu' objavljenom na njemačkom, engleskom i francuskom jeziku.

Jačanje uloge Europske unije u WHO-u bit će jedan od prioriteta Njemačke koja 1. srpnja preuzima rotirajuće predsjedanje Unijom, ocijenio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!