10:17 / 22.02.2021.

Autor: Hina

Beyonce prikuplja novac za pomoć ugroženom stanovništvu Teksasa

Beyonce

Beyonce

Foto: Ilustracija / Pixabay

Američka pjevačica Beyonce Knowles udružila je snage s Adidasom i organizacijom Bread of Life kako bi prikupila novac za pomoć stanovništvu Teksasa ugroženom zbog posljedica oluje bez presedana koja je pogodila tu američku saveznu državu, piše Deadline.


Pjevačica, koja je rođena u Houstonu, u petak je putem Instagrama pozvala svojih 165 milijuna pratitelja da preko njezine dobrotvorne zaklade BeyGOOD pomognu ugroženima.

Sve osobe pogođene posljedicama oluje pozvala je da se prijave na poseban link na kojemu im je obećana uplata jednokratne pomoći od 1000 dolara.

No u prva 24 sata bilo je toliko podnositelja zahtjeva da se postupak privremeno morao zaustaviti. Naime, prijave je na link zaklade u vrlo kratkom vremenu poslalo više od 130.000 ljudi, rekao je Beyoncein publicist za ABC13 Eyewitness News.

U međuvremenu su diljem Sjedinjenih Država pokrenute brojne humanitarne akcije i dosad su prikupljene stotine tisuća dolara za pomoć ugroženima.

Ovo nije prvi put da Beyonce pomaže Amerikancima preko svoje zaklade.

Tijekom 2020. više je puta svojim sugrađanima dala donacije za nabavu hrane, zaštitnih maski, dezinfekcijskih sredstava i lijekova.

Usto je njezina zaklada dosad podijelila 2,5 milijuna dolara vlasnicima manjih tvrtki čije je poslovanje ugroženo zbog pandemije. Donirala je i 500.000 američkih dolara obiteljima kojima je prijetila deložacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!