Biden na Floridi obećava pomoć nakon uragana

05.10.2022.

22:08

Autor: Hina/HRT/D.S.

Joe Biden doputovao je na Floridu

Joe Biden doputovao je na Floridu

Foto: Evelyn Hockstein / REUTERS

Američki predsjednik Joe Biden doputovao je na Floridu kako bi obećao pomoć toj saveznoj državi u oporavku od uragana Iana, a trebao bi se sastati s guvernerom Ronom DeSantisom, mogućim suparnikom na predsjedničkim izborima 2024. 

Demokratski predsjednik i republikanski guverner ne dijele mišljenje u mnogim pitanjima, uključujući klimatske promjene, koje stručnjaci smatraju krivcem za vrlo intenzivne uragane.


Biden i njegova supruga Jill Biden stigli su u Fort Myers u rano poslijepodne u srijedu, dva dana nakon što su posjetili Portoriko koji je prošli mjesec udario uragan Fiona.


Čelnica Agencije za upravljanje hitnim situacijama, Deanne Criswell, rekla je da će saveznu vladu koštati milijarde dolara da pomogne u otklanjanju štete od uragana.


- Još uvijek se itekako nalazimo u modalitetu spašavanja života i stabilizacije. Tek se počinje s procjenama stvarne štete na infrastrukturi. Šteta će biti u milijardama, rekla je Criswell.


Tijekom svoga puta, Biden će helikopterom pogledati u kojoj mjeri je oštećen Fort Myers na Floridi, prije nego što se sastane sa stanovnicima i dužnosnicima za pomoć u katastrofama, kao i s DeSantisom, objavila je Bijela kuća. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!