07:16 / 21.12.2021.

Autor: T.V./Hina/HRT

Biden negativan na COVID-19 nakon kontakta sa zaraženim članom osoblja

Joe Biden

Joe Biden

Foto: Leah Millis / Reuters

Američki predsjednik Joe Biden bio je negativan na testu za covid-19, nakon što je jedan njegov suradnik, s kojim je u zrakoplovu proveo oko pola sata, na testiranju u ponedjeljak bio pozitivan na koronavirus, priopćila je Bijela kuća.

- Biden je na testiranju PCR testom u ponedjeljak bio negativan, kao i na antigenskom testu kojem je bio podvrgnut u nedjelju u sklopu redovitih kontrola, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

- Kako smjernice Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ne predviđaju karantenu za u potpunosti cijepljene koji su bili u kontaktu s zaraženim osobama, Biden (79) će nastaviti sa svojim dnevnim rasporedom, rekla je Psaki.

- Član osoblja Bijele kuće koji je bio pozitivan proveo je oko 30 minuta u blizini predsjednika tijekom njegovog leta u predsjedničkom zrakoplovu između Orangea u Južnoj Karolini i Philadelphije u petak, rekla je Psaki.

Taj srednjerangirani član osoblja, koji je u potpunosti cijepljen, bio je negativan na testu prije nego se ukrcao u Air Force One, a dosad nije osjetio simptome bolesti.

Psaki nije željela reći o kome je riječ, samo je naglasila da taj član osoblja Bijele kuće nije u redovitom kontaktu s američkim predsjednikom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!