19:31 / 24.09.2021.

Autor: T.V./Dnevnik/HRT

Biden: Oružje za dovršetak borbe protiv pandemije svima dostupno

Joe Biden

Joe Biden

Foto: Evelyn Hockstein / REUTERS

Nakon što su u SAD-u Centri za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti odobrili primjenu dodatne doze cjepiva za milijune starijih i ranjivijih Amerikanaca, predsjednik Joe Biden rekao je da se zemlja nalazi u kritičnom trenutku u borbi protiv pandemije. 

Podsjetio je sve Amerikance, a posebno one koji se nisu cijepili, da je oružje za dovršetak te borbe svima dostupno. Sve one koji imaju pravo na dodatnu dozu, pozvao je da se ponovno cijepe.

- Vodeći vladini zdravstveni stručnjaci vjeruju da dodatna doza cjepiva pruža najvišu dostupnu razinu zaštite. Agencija za hranu i lijekove i Centri za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti dovršili su neovisno znanstveno istraživanje, na temelju kojeg većina Amerikanaca koji su primili Pfizerovo cjepivo sada može dobiti dodatnu dozu šest mjeseci nakon što su cijepljeni drugom, rekao je Biden.


video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!