Biden prekida izolaciju nakon dva negativna testa na COVID

27.07.2022.

17:32

Autor: HRT/Hina/DPA/S.M.

Joe Biden, arhivska fotografija

Joe Biden, arhivska fotografija

Foto: Amir Cohen / REUTERS

Američki predsjednik Joe Biden izlazi iz izolacije nakon što su testiranja na COVID dvaput pokazala negativan rezultat, priopćila je Bijela kuća. Simptomi COVID-a koje je osjećao gotovo su potpuno nestali, rekao je njegov liječnik.

Biden je prošli četvrtak bio pozitivan na COVID i rečeno je da ima vrlo blage simptome. Od četvrtka je u izolaciji, a propisana mu je i petodnevna kura Paxlovida, lijeka za liječenje koronavirusa.

Biden je prošli četvrtak bio pozitivan na COVID i rečeno je da ima vrlo blage simptome. Od četvrtka je u izolaciji, a propisana mu je i petodnevna kura Paxlovida, lijeka za liječenje koronavirusa.

Liječnik Bijele kuće Kevin O'Connor je kazao da je test 79-godišnjeg predsjednika na COVID bio negativan u utorak navečer i ponovno u srijedu ujutro.

- Predsjednik je imao blage simptome bolesti, stanje mu se postupno poboljšavalo, a simptomi su na kraju gotovo u potpunosti nestali, rekao je O'Connor.

Bijela kuća je objavila da predsjednik prekida stroge mjere izolacije, no da će nastaviti nositi masku još deset dana kada bude u društvu drugih osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!