09:37 / 23.05.2020.

Autor: I.D./HINA

Biden se pokušava izvući nakon izjave koja je šokirala javnost

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Foto: - / REUTERS

Gaf je Biden napravio tijekom intervjua kojeg je u petak vodio s istaknutim crnim radijskim voditeljem Charlamagneom Tha God o njegovom dopiranju do crnih birača.
Američki demokratski kandidat u utrci za Bijelu kuću Joe Biden pokušava popraviti štetu koju je izazvao izjavom da Afroamerikanci "nisu crni" ako razmatraju mogućnost da, umjesto za njega, glasaju za predsjednika Donalda Trumpa.

Gaf s ovom izjavom Biden je napravio tijekom intervjua kojeg je u petak vodio s istaknutim crnim radijskim voditeljem Charlamagneom Tha Godom o njegovom dopiranju do crnih birača.

Biden je kasnije izrazio žaljenje zbog "nezgrapnog" komentara, prenosi BBC.

Crni glasači ključni su za potporu Bidenovoj kandidaturi

- Osvojio sam svaki pojedini okrug. Osvojio sam veći udio crnih glasova nego itko drugi, uključujući Baracka, kazao je Biden spominjući prvog Afroamerikanca na mjestu američkog predsjednika Baracka Obamu, koji je s Bidenom kao potpredsjednikom tada bio osvojio Bijelu kuću.

Biden je također kazao da "jamči" kako za dužnost svog potpredsjednika razmatra više crnih kandidatkinja.

Na samom kraju intervjua Bidenov pomoćnik u kampanji prekinuo je razgovor navodeći da je bivšem američkom potpredsjedniku i demokratskom kandidatu isteklo vrijeme.

Kada je Bidenov suradnik pokušao privesti intervju kraju, Charlamagne je prosvjedovao.

- Ne možete to raditi "crnim" medijima, kazao je.

- Radim to i bijelim i crnim medijima, odgovorio je na to Biden dodavši da ga njegova žena čeka da koristi njihov kućni studio.

Charlamagne je pozvao Bidena da se vrati i dade još jedan intervju jer ima za njega još pitanja.

- Ako imate problem odrediti jeste li za mene ili za Trumpa, tada niste crnac, odgovorio je Biden.

Radio emisiju Breakfast Club, popularnog voditelja Charlamagnea, svakog mjeseca sluša više od 8 milijuna slušatelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!