Biden upozorio na moguću opasnost od umjetne inteligencije

05.04.2023.

01:25

Autor: HRT/Hina/AFP

Američki predsjednik Joe Biden na sastanku sa savjetnicima

Američki predsjednik Joe Biden na sastanku sa savjetnicima

Foto: Leah Millis / REUTERS

Američki predsjednik Joe Biden je na sastanku sa savjetnicima upozorio na moguću opasnost od umjetne inteligencije koja se ubrzano razvija. 

Ta tehnologija može biti korisna u ozbiljnim situacijama poput bolesti i klimatskih promjena, rekao je članovima Vijeća za znanost i tehnologiju Bijele kuće.

- No ona nosi moguće rizike za naše društvo, naše gospodarstvo i za našu nacionalnu sigurnost, ocijenio je.

- Mislim da tehnološke tvrtke moraju biti sigurne da su njihovi proizvodi sigurni, dodao je Biden. Vidimo kakve su posljedice za mentalno zdravlje i sliku o sebi ako nema ograničenja.

Društvene mreže su redovito na meti kritike da škode mentalnom zdravlju najmlađih korisnika jer ih potiču da se uspoređuju sa savršenom realnošću koja je raširena na tim platformama.

Demokratski predsjednik je ponovno pozvao Kongres da uvede stroga ograničenja u vezi s osobnim podacima koje prikupljaju tehnološke kompanije i zabrani ciljano oglašavanje namijenjeno djeci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!