07:16 / 30.11.2020.

Autor: HRT/Hina

Biden zadobio manje frakture na stopalu

REUTERS/Joshua Roberts

REUTERS/Joshua Roberts

Foto: - / REUTERS

Liječnici su u početku mislili da je bivši potpredsjednik SAD-a samo iščašio gležanj, ali naredili su dodatno snimanje ozljede.
Novoizabrani predsjednik SAD-a Joe Biden zadobio je manje frakture na stopalu nakon što se okliznuo dok se igrao s jednim od svojih pasa i vjerojatno će nekoliko tjedana morati nositi zaštitnu cipelu, izvijestio je njegov osobni liječnik.

Incident se dogodio u subotu, naveo je Bidenov ured u izjavi, a 78-godišnji izabrani američki predsjednik iz redova Demokratske stranke u nedjelju je kod ortopeda iz "mjera predostrožnosti" obavio rendgensko i CT snimanje.

Liječnici su u početku mislili da je bivši potpredsjednik SAD-a samo iščašio gležanj, ali naredili su dodatno snimanje ozljede.

- Kontrolnim CT-om potvrđeni su mali prijelomi - ustvrdio je Bidenov osobni liječnik Kevin O'Connor u zasebnoj izjavi koju je objavio Bidenov ured.

- Vjerojatno će mu trebati zaštitna cipela za hodanje nekoliko tjedana - dodao je O'Connor.

Kao najstariji predsjednik u povijesti, Biden bi prisegu trebao položiti 20. siječnja iduće godine, a saveznici, kao i suparnici, vjerojatno će pažljivo pratiti njegovo zdravstveno stanje, zaključuje Reuters.

Trenutni američki predsjednik Donald Trump, koji nije priznao izborni poraz i na sudu osporava rezultate, poželio je Bidenu brz oporavak.

- Ozdravi brzo! - napisao je Trump na Twitteru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!