21:36 / 24.03.2021.

Autor: Hina/HRT/D.S.

Biden zadužio Harris za upravljanje migrantskom krizom

Joe Biden i Kamala Harris tijekom sastanka

Joe Biden i Kamala Harris tijekom sastanka

Foto: Jonathan Ernst / REUTERS

Američki predsjednik Joe Biden zadužio je potpredsjednicu Kamalu Harris za upravljanje osjetljivim pitanjem priljeva migranata na granicu između Sjedinjenih Država i Meksika.

- Povjeravam vam težak zadatak, rekao je Joe Biden na sastanku u Bijeloj kući Kamali Harris


- Pristala je voditi taj diplomatski problem, dodao je i spomenuo razgovore s Meksikom, Salvadorom, Gvatemalom i Hondurasom od kuda stiže većina imigranata u Sjedinjene Države. 


- Ova situacija je pravi izazov, odgovorila je Harris. To je ujedno prvi predmet koji je Joe Biden povjerio svojoj potpredsjednici. 


Izaslanstvo zastupnika Kongresa i predstavnika Bijele kuća trebalo bi u srijedu otići do granice između Sjedinjenih Država i Meksika u prihvatni centar u Carrizo Springs, u Teksasu, navela je Bijela kuća koju republikanci optužuju da odbija poduzeti sve krizne mjere na južnoj granici, posebice u vezi dolaska brojnih maloljetnika bez pratnje. 


- Bidenovoj vladi je jako važna transparentnost, navodi se u priopćenju i jamči da razna ministarstva uključena u vođenje krize pokušavaju olakšati pristup novinara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!