22:22 / 08.10.2020.

Autor: I.D./HINA

Bidenova kampanja ne pristaje da treća debata bude krajem listopada

Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

Foto: - / REUTERS

Nepredvidivo ponašanje ne dopušta Trumpu da promijeni kalendar i izabere nove datume, rekla je Bidenova glasnogovornica.
Kampanja predsjedničkog kandidata demokrata Joea Bidena odbacila je ponudu tima predsjednika Donalda Trumpa da se treća debata održi 29. listopada. Trump: Vratio sam se jer sam savršen fizički primjerak

- Trump je danas odlučio povući se iz debate 15. listopada. Nepredvidivo ponašanje ne dopušta Trumpu da promijeni kalendar i izabere nove datume, rekla je Kate Bedingfield, Bidenova glasnogovornica, nakon što je Trump odbio sudjelovati na virtualnoj debati predviđenoj za 15. listopada.

Trump je predložio da se preostale dvije predsjedničke debate odgode za po tjedan dana kako bi se održale oči u oči, a ne virtualno. Bedingfield je izjavila da je Biden pristao da se debata s idućeg tjedna prebaci na 22. listopada, ali ne želi da se treća debata pomakne na 29. listopada.

- Donald Trump se može pojaviti ili to može ponovno odbiti. To je njegova odluka, rekla je.

Trumpova kampanja je priopćila da je voljna odgoditi predstojeću predsjedničku debatu za tjedan dana, ali ustrajava na tome da se održe tri debate i to zadnja 29. listopada, nekoliko dana prije predsjedničkih izbora 3. studenoga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!