Bidenovi proslavili svoju prvu Noć vještica u Bijeloj kući

01.11.2022.

08:26

Autor: Hina/HRT/V.G.

Bidenovi proslavili svoju prvu Noć vještica u Bijeloj kući

Bidenovi proslavili svoju prvu Noć vještica u Bijeloj kući

Foto: Leah Millis / Reuters

Američki predsjednik Joe Biden i prva dama Jill Biden poželjeli su u ponedjeljak u Bijeloj kući dobrodošlicu kostimiranim posjetiteljima za Noć vještica, što je prvi put da su bili domaćini takve proslave od preuzimanja dužnosti.

Galerija
Bidenovi proslavili svoju prvu Noć vještica u Bijeloj kući, Foto: Leah Mills/Reuters
Bidenovi proslavili svoju prvu Noć vještica u Bijeloj kući, Foto: Leah Mills/ReutersBidenovi proslavili svoju prvu Noć vještica u Bijeloj kući, Foto: Leah Mills/ReutersBidenovi proslavili svoju prvu Noć vještica u Bijeloj kući, Foto: Leah Mills/ReutersBidenovi proslavili svoju prvu Noć vještica u Bijeloj kući, Foto: Leah Mills/Reuters

Bidenovi, kojima su se pridružili članovi obitelji među kojima kći Naomi, nakratko su se susreli s djecom, podijelili im slatkiše, mahali i uputili riječi dobrodošlice.

Bidenu, koji je prošle godine bio u Europi za Noć vještica, posebno se svidio kostim djeteta odjevenog u vrećicu čipsa i pozirao je za fotografiju s malim djetetom odjevenim kao Buzz Lightyear, lik iz franšize "Priča o igračkama" kompanija Walt Disney i Pixara.

Poslastice su također dijelili predstavnici ministarstva obrazovanja, ministarstva prometa, NASA-e, tajne službe Sjedinjenih Država, vatrogasne brigade Bijele kuće i osoblja Bijele kuće.

Bijelom kućom prošetali, među ostalima, Disneyjevi likovi i oni iz "Ratova zvijezda" poput Dartha Vadera.

Južni trijem Bijele kuće bio je ukrašen bojama jeseni i bundevama, a pjesme poput "Ring of Fire", "Psycho" i "Hall of the Mountain King" stvarale su atmosferu.

Noć vještica se u Bijeloj kući slavi od sredine 20. stoljeća, prema Povijesnom udruženju Bijele kuće.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!