13:23 / 08.12.2020.

Autor: M.M./Hina

BiH: 1012 novozaraženih i 69 umrlih od COVID-a

Foto: REUTERS/Dado Ruvic

Foto: REUTERS/Dado Ruvic

Foto: - / REUTERS

U Bosni i Hercegovini potvrđeno je malo više od tisuću novih slučajeva zaraze koronavirusom te ponovno razmjerno veliki broj umrlih, najmanje 69.
U Bosni i Hercegovini potvrđeno je malo više od tisuću novih slučajeva zaraze koronavirusom te ponovno razmjerno veliki broj umrlih, najmanje 69.

➡️ Sve o koronavirusu

Kako su izvijestili entitetski zavodi za javno zdravstvo, od ponedjeljka je testirano oko tri i pol tisuće uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 690 osoba s područja Federacije BiH te 322 iz Republike Srpske.

U Federaciji je bilo 37 smrtnih slučajeva povezanih sa zarazom, a u RS-u umrlo je 28 pacijenata koji su se liječili od COVID-a. U distriktu Brčko umrle su još četiri zaražene osobe.

Ukupni broj oboljelih u BiH od početka pandemije sada je veći od 96.000 a broj umrlih blizu 3100. Postojeće mjere ograničenja na snazi u BiH neće se pooštravati, a krizni stožer Ministarstva zdravstva Federacije BiH odlučio je da će već postojeće mjere ostati na snazi najmanje do kraja godine. To znači da će zabrana većih okupljanja te kretanja u noćnim satima najvjerojatnije ostati na snazi i za božićne i novogodišnje blagdane.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!