11:26 / 07.06.2020.

Autor: V.K./Hina

BiH: 13 novih slučajeva zaraze u Tešnju

Foto: REUTERS/Lucy Nicholson

Foto: REUTERS/Lucy Nicholson

Foto: - / REUTERS

Novih trinaest slučajeva zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata u Tešnju u BiH potvrda je da je žarište koje se ondje pojavilo u svibnju i dalje aktivno, izvjestili su iz Klinčkog centra u Sarajevu.
Novih trinaest slučajeva zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata u Tešnju u Bosni i Hercegovini potvrda je da je žarište koje se ondje pojavilo u svibnju i dalje aktivno, izvjestili su iz Klinčkog centra u Sarajevu.

Testirano je 212 uzoraka pri čemu je zaraza potvrđena u 14 slučajeva, a njih čak 13 odnosi se na osobe s područja Tešnja.

Ondje je 21. svibnja zaraza naglo izbila među zaposlenima u tvornici Koža-komerc nakon čega je rad u tvornici obustavljen, a svi zaposleni poslani u samoizolaciju kao i članovi njihovih obitelji.

U tom je gradu potvrđeno ukupno 108 slučajeva zaraze što je Tešanj svrstalo na treće mjesto u državi, odmah nakon Banje Luke, koja je od početka epidemije imala više od 600 slučajeva zaraze, te Maglaja gdje je zaraza potvrđena kod 146 osoba.

Od 26. svibnja u BiH su svakodnevno registrirali dvoznamenkasti broj novih slučajeva zaraze, a najlošiji su rezultati bili 4. lipnja kada su bila prijavljena čak 43 nova slučaja.

Od proglašenja epidemije u BiH je od bolesti Covid-19 oboljelo malo više od 2650 osoba, a umrlo je 154.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!