13:17 / 24.09.2020.

Autor: M.M./Hina

BiH: 235 novozaraženih, u Hercegovini zatvorena tvornica tekstila zbog zaraze

Ilustracija (Milan Sabic/PIXSELL)

Ilustracija (Milan Sabic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U Bosni i Hercegovini zaraza koronavirusom potvrđena je kod 235 osoba, a šest zaraženih preminulo je u posljednja 24 sata.
U Bosni i Hercegovini zaraza koronavirusom potvrđena je kod 235 osoba, a šest zaraženih preminulo je u posljednja 24 sata, izvijestili su entitetski zavodi za javno zdravstvo, a prema najnovijim izvješćima, epidemiološka situacija u glavnom gradu, Sarajevu, sada se smiruje.

-
Epidemija bolesti COVID-19 - iz minute u minutu  

Testiranjem malo više od dvije tisuće uzoraka utvrđena su 154 novozaražena u Federaciji BiH, dok je u Republici Srpskoj bila 81 osoba kod koje je potvrđen virus SARS-CoV-2.

Umrli su iz različitih dijelova zemlje, a pojedinačno je najveći broj novozaraženih u Banjoj Luci, gdje je od srijede potvrđeno 28 takvih sučajeva.

Za razliku od Banje Luke, zaraza na području Sarajeva postupno se smiruje - u posljednja 24 sata ondje je zabilježeno osam novih slučajeva. Najmanji je to broj novozaražnih u glavnom gradu BiH od razbuktavanja epidemije početkom srpnja.

U Hercegovini zatvorena tvornica tekstila zbog zaraze koronavirusom

Zbog zaraze koronavirusom više djelatnika zatvorena je tvornica tekstila u općini Prozor-Rama, u sjevernom dijelu Hercegovine, dok je u Zapadnohercegovačkoj županiji  sa sjedištem u Širokom Brijegu na 30 osoba ograničen broj ljudi na zabavama koje su se pokazale mjestima širenja zaraze.

Kako je izvijestio Dom zdravlja u Prozor-Rami, u tvornici Ramatex zaraženo je 16 djelatnika, zbog čega je ta kompanija prestala s radom. Od 25 testiranih osoba ovoga tjedna 15 je bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2, dok je prošloga tjedna kod još jedne osobe potvrđena zaraza.

Zdravstvene vlasti stavile su u izolaciju i sve ljude s kojima su zaposlenici te tvornice bili u kontaktu, a pogoni su dezinficirani.

Područje Hercegovine uglavnom je zbog svadbenih slavlja posljednjih tjedana jedno od područja s najviše oboljelih od koronavirusne bolesti. Zbog toga su vlasti Zapadnohercegovačke županije, sa sjedištem u Širokom Brijegu, uvele zabranu sudjelovanja više od 30 osoba na svadbenim svečanostima, krstitkama te rođendanskim, momačkim, djevojačkim i maturalnim zabavama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!