13:36 / 08.04.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

BiH: Blagi pad novozaraženih, i dalje velik broj umrlih

default error photo

U Bosni i Hercegovini danas je potvrđeno nešto više od tisuću i pol novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je blagi pad u odnosu na jučer, no broj smrtnih slučajeva povezanih sa zarazom i dalje je velik, jer su u protekla 24 sata umrle još 84 takve osobe.

Nakon testiranja nešto više od 5500 uzoraka, zaraza je potvrđena kod 1001 osobe u Federaciji BiH, u Republici Srpskoj je bilo 457 npvih slučajeva, a u distriktu Brčko 124. Jučer je bilo više od 1700 novih slučajeva zaraze, što je bio skok u odnosu na prethodna tri dana, u kojima je, nakon "crnih" rekorda dosegnutih prošlog tjedna, nastupilo postupno usporavanje širenja zaraze.

U cijeloj BiH, od izbijanja epidemije u ožujku prošle godine, registrirano je više od 180 tisuća slučajeva zaraze, a 7141 osoba kod koje je dijagnosticiran Covid-19 do sada je umrla, što ovu zemlju svrstava među pet država na svijetu koje imaju najveći broj smrtnih slučajeva na stotinu tisuća stanovnika.

U entitetu RS od danas su ponovo otvoreni svi ugostiteljski objekti, teretane i fitness centri, dok u najvećem dijelu Federacije BiH takvi objekti i dalje ne rade i ta će mjera ostati na snazi najmanje do 12. travnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!