20:27 / 05.08.2020.

Autor: Hina/HRT

BiH: Čović čestitao obljetnicu Oluje

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Čović je naglasio kako su hrvatski branitelji zajedništvom u Oluji zaustavili rat i donijeli slobodu, ne samo u Hrvatskoj, nego i u Bosni i Hercegovini.
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao je hrvatskome državnome vodstvu 25. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije Oluje poručujući kako su svi uspjesi ostvareni zajedništvom koje je i danas potrebno Hrvatima u BiH koji se još uvijek bore za jednakopravnost u toj zemlji.

-
U ime Hrvata u Bosni i Hercegovini i u svoje osobno ime ovim putem želim vama i svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu, a posebno hrvatskim braniteljima, čestitati Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja - navodi se u Čovićevoj čestitki predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću, hrvatske vlade Andreju Plenkoviću i predsjedniku RH Zoranu Milanoviću.

Dodao je kako su hrvatski branitelji zajedništvom u Oluji zaustavili rat i donijeli slobodu, ne samo u Hrvatskoj, nego i u Bosni i Hercegovini.

- Borba koju su oni vodili tada traje i danas, iako u drugom obliku i vođena drugačijim sredstvima. To posebno poznajemo i osjećamo mi, Hrvati Bosne i Hercegovine, čija borba za jednakopravnost, slobodu ispoljavanja identiteta, očuvanje kulture i jezika, kao i izbora legitimnih predstavnika našeg naroda na svim administrativno-političkim razinama, još uvijek traje - navodi se u Čovićevoj čestitki.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!