13:42 / 01.07.2020.

Autor: M.M./Hina

BiH: Danas 152 nova slučaja zaraze koronavirusom

Ilustracija (Armin Durgut/PIXSELL)

Ilustracija (Armin Durgut/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Samo na sarajevskom području identificirano je 35 novozaraženih dok ih je u Banjoj Luci bilo 11.
Nova 152 slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Bosni i Hercegovini, priopćili su iz entitetskih zavoda za javno zdravstvo.

-
Epidemija koronavirusa - najnovije informacije     

U protekla 24 sata testirani su uzroci krvi 1209 osoba, a zaraza je potvrđena kod 110 osoba s područja Federacije BiH te kod 42 s prebivalištem u Republici Srpskoj.

Samo na sarajevskom području identificirano je 35 novozaraženih dok ih je u Banjoj Luci bilo 11.

Prema podacima koje prikuplja Ministarstvo civilnih poslova BiH od pojave bolesti covid-19 do danas u toj je zemlji zabilježeno 4606 slučajeva zaraze a uslijed zdravstvenih komplikacija povezanih sa zarazom umrlo je 188 osoba.

Zbog stalnog rasta broja zaraženih u proteklih mjesec dana BiH nije na popisu država čijim je građanima od 1. srpnja dopušten ulazak u Europsku uniju.

Vijeće ministara BiH odlučilo je kako će zbog toga poduzeti recipročne mjere odnosno kako neće dopustiti ulazak državljana EU u tu zemlju sve dok na snazi budu postojeća ograničenja.

Osobe s putovnicama BiH od danas jedino mogu ući u Hrvatsku ukoliko za to ispunjavaju propisane uvjete poput posjedovanja potvrde o turističkom smještaju ili iz poslovnih odnosno obiteljskih razloga. Hrvatski državljani u BiH mogu ulaziti bez ograničenja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!