16:27 / 25.06.2020.

Autor: I.Z./Hina

BiH: danas drugi najveći broj oboljelih od početka epidemije

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

U BiH je do sada zabilježen najveći dnevni broj - 126 zaraženih osoba. Broj zaraženih naglo je pao nakon primjene razmjerno strogih restriktivnih mjera.
Danas je zabilježeno 119 slučajeva zaraze koronavirusom, drugi najveći broj od početka epidemije u Bosni i Hercegovini u ožujku ove godine, objavile su zdravstvene vlasti te zemlje.

U posljednja 24 sata u Sarajevu je na testiranju otkriveno 17 pozitivnih osoba, a slijedi Banja Luka sa 16 oboljelih od bolesti COVID-19. Veći je broj zaraženih u entitetu Republike Srpske - 62 osobe. U Federaciji BiH registrirano je 57 oboljelih.

- U Federaciji BiH do sada je testirano 50.815 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 1732 osobe. Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavilo se 1012 pacijenata, dok je trenutačno aktivan 671 slučaj, navodi se u priopćenju Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

Iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske izvijestili su da se najveći broj zaraženih odnosi na lokalne transmisije, a postoje i slučajevi uvoza virusa iz inozemstva.

U posljednja 24 sata umrle su dvije osobe zaražene koronavirusom.

U BiH je do sada zabilježen najveći dnevni broj - 126 zaraženih osoba. Broj zaraženih naglo je pao poslije primjene razmjerno strogih restriktivnih mjera. Nakon ublažavanja tih mjera stalno se povećava broj osoba oboljelih od bolesti COVID-19.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!