14:10 / 03.08.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

BiH: Deseci požara u Hercegovini, trojici gasitelja pružena pomoć

BiH: Desetine požara u Hercegovini

BiH: Desetine požara u Hercegovini

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Trojici gasitelja iz Mostara pružena je liječnička pomoć nakon gašenja desetaka požara koji posljednjih dana haraju područjem Hercegovine i gutaju velike površine šume i niskoga raslinja te ugrožavaju obiteljske kuće i gospodarske objekte.

Gaseći požar u mjestu Slipčićima kod Mostara jedan je gasitelj zadobio opekline prstiju, dok su se dvojica nagutali dima, izvijestili su u utorak iz Profesionalne vatrogasne postrojbe u Mostaru.

Dodali su kako su gasitelji nakon liječničke pomoći pušteni kućama.

Najteže stanje na požarištu je u mjestu Gornji Crnač pored Širokog Brijega gdje je zatražena pomoć helikoptera.

Izgorjela je velika površina šume, voćnjaka, a vatrena stihija prijetila je obiteljskim kućama koje su gasitelji uspjeli obraniti.

Na području Čapljine izgorjele su dvije štale, objekt za perad i dva voćnjaka, dok je na području Konjica gorio automobil te se zapalila šuma oko njega.

Na području Hercegovine u posljednja dva dana gasitelji sudjelovali u gašenju više od 60 požara, od kojih su pojedini još uvijek aktivni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!