14:21 / 05.05.2020.

Autor: I.Z./Hina

BiH: Dodik najavio kraj karijere svog ministra zbog sudjelovanja na "korona zabavi"

Foto: Borislav Zdrinja/ATAImages/PIXSELL, arhiva

Foto: Borislav Zdrinja/ATAImages/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Rođendanska zabava skupo je stajala i kirurga Jusufa Šabanovića jer je on ekspresno smijenjen s dužnosti šefa Klinike za abdominalnu kirurgiju Kliničkog centra u Sarajevu.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je da je njegovu ministru Staši Košarcu završila politička karijera zbog sudjelovanja na zabavi u sarajevskom restoranu čime je prekršio mjere u vrijeme panemije.

-
Košarac je završio što se tiče politike naše partije, kazao je za agenciju Srna Dodik koji je i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

SNSD je Košarca i postavio na dužnost ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Prije nego što je postao ministar kada je potkraj prošle godine formirano novo Vijeće ministara BiH, Košarac je godinama bio šef kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu parlamenta BiH i slovio je za jednog od najbližih Dodikovih suradnika.

S još dvadesetak osoba Košarac je jučer navečer u društvu više poznatih osoba Košarac u jednom sarajevskom restoranu sudjelovao na zabavi koju je prekinula policija uručivši svim sudionicima prekršajne naloge zbog kršenja zabrane javnih okupljanja u vrijeme epidemije.

Rođendanska zabava skupo je stajala i kirurga Jusufa Šabanovića jer je on ekspresno smijenjen s dužnosti šefa Klinike za abdominalnu kirurgiju Kliničkog centra u Sarajevu, a Liječnička komora najavila je da bi ga mogla dodatno sankcionirati. Uz to će morati u obveznu samoizolaciju na dva tjedna jer sada ne smije raditi s pacijentima.

Slična sudbina, najavljuje Dodik, čeka i Košarca iako on vjerojatno neće odmah biti smijenjen. Dodik je svoj oprez pojasnio konstatacijom da su odnosi u Vijeću ministara BiH sada prilično komplicirani pa bi smjenu bilo teško provesti bez posljedica po RS.

- Košarac je poništio svo moje pozitivno uvjerenje u vezi s njegovim sposobnostima. Učiniti nešto ovakvo nije stvar osobne odgovornosti već prije svega političke i društvene, imajući u vidu da je izabran na najvažniju dužnost, kazao je Dodik.

Ministar je ranije danas u posebnoj izjavi ponudio ispriku i objasnio da mu je liječnik Šabanović osobni prijatelj čiji poziv nije mogao odbiti.

"Estradnjaci" koji su bili na zabavi lokalnim su medijima također ponudili svoje isprike zbog neodgovornog ponašanja.

- Spreman sam snositi posljedice tog svog čina i prema zakonu i prema javnosti, kazao je za portal "Dnevnog avaza" Hari Mata Hari.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!