13:16 / 08.09.2020.

Autor: V.K./Hina

BiH: Gotovo 300 oboljelih i 5 umrlih

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Bosni i Hercegovini je ponovo zabilježen veliki broj od 299 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon blagog pada registriranog u prethodna tri dana.
U Bosni i Hercegovini je ponovo zabilježen veliki broj od 299 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon blagog pada registriranog u prethodna tri dana, izvijestili su entitetski zavodi za javno zdravstvo.

U Federaciji BiH testirano je nešto više od tisuću i pol uzoraka a zaraza je potvrđena u 227 slučajeva. Iz federalnog Zavoda za javno zdravstvo objavili su kako je novozaraženih bilo u devet od deset županija a bez novih slučajeva je jedino Posavska županija.

U tom su entitetu prijavljena i četiri nova smrtna slučaja povezana sa zarazom.

U Republici Srpskoj testirana su 434 uzorka od kojih su 72 bila pozitivna na virus SARS-CoV-2.

Najviše novozaražnih je u Banjoj Luci gdje su u protekla 24 sata otkrili 36 takvih slučajeva. U RS je od ponedjeljak umrla jedna zaražena osoba.

Vlasti u BiH trenutačno najveću pozornost usmjeravaju na školski sustav kako bi spriječili širenje zaraze u školama.

Ravnatelj Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković ustvrdio je u utorak kako je stanje u školama pod punim nadzorom te kako one neće biti automatski zatvarane ukoliko netko od učenika ili nastavnika bude zaražen.

- Očekujemo da se svi (u školama) pridržavaju istih mjera kao i kod kuća, kazao je Zeljković na konferenciji za medije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!