16:32 / 26.06.2020.

Autor: I.Z./Hina

BiH: Opet porast broja oboljelih od koronavirusa

Foto: Armin Durgut/PIXSELL, arhiva

Foto: Armin Durgut/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Posljednjih deset dana broj osoba koje su bile pozitivne na testiranju naglo je počeo rasti u BiH nakon što su vlasti popustile ranije razmjerno stroge mjere za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom
Rekordan broj zaražnih koronavirusom od pojave epidemije u ožujku potvrđen je danas u BiH sa 140 oboljelih osoba, dok je troje starijih ljudi preminulo, potvrdile su zdravstvene ustanove iz dva bosanskohercegovačka entiteta. Potom je navečer došla informacija o još 50 oboljelih. To je rezultat testiranja radnika u tvornici za preradu ribe kod Stoca u Hercegovini.

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru testirano je 116 uzoraka na virus covid-19 od čega je čak 54 bilo pozitivno, izvijestio je županijski Krizni stožera.

U Federaciji BiH je nakon testiranja utvrđeno kako je 87 osoba bilo pozitivno na testiranju od virusa Covid-19, dok su pak još 53 osobe zaražene u Republici Srpskoj.

U posljednja 24 sata prednjači Sarajevo s 22 oboljela, slijedi Tuzla s 14 zaraženih, dok su Trebinje i Banja Luka, koja je inače rekorder u BiH, imali po 10 novih zaraženih osoba.

Po izvještaju Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, novi slučajevi u tome entitetu zabilježeni su u Sarajevskoj, Tuzlanskoj, Zeničko-dobojskoj, Srednjobosanskoj, Hercegovačko-neretvanskoj i Zapadnohercegovačkoj županiji.

Tijekom posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa preminule su tri starije osobe s područja Tuzlanske županije. U BiH je do sada registrirana zaraza kod 3917 osobe, 2330 su se oporavile, a 170 je preminulo od posljedica koronavirusa.

Posljednjih deset dana broj osoba koje su bile pozitivne na testiranju naglo je počeo rasti u BiH nakon što su vlasti popustile ranije razmjerno stroge mjere za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom.

Budući u BiH ne postoji jednistvena institucija koja odlučuje o ovim mjerama, posljednjih dana pojedine županije u Federaciji BiH postrožuju mjere uvodeći zabrane posjeta socijalnim centrima, dječjim vrtićima i medicinskim ustanovama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!