16:26 / 12.12.2020.

Autor: T.V./HRT/Hina

BiH: Oštre reakcije na jučerašnje gostovanje predsjednika Milanovića u Dnevniku

-

-

Foto: - / -

Iz BiH stižu reakcije na jučerašnje gostovanje hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića u našem središnjem Dnevniku.
Iz BiH stižu reakcije na jučerašnje gostovanje hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića u našem središnjem Dnevniku.

Milanović je o Bosni i Hercegovini rekao da nema građanske države bez suglasja triju konstitutivnih naroda. Građanska država je daleki san i lijepa stvar, ali prvo sapun, onda parfem, zaključio je Milanović. 

➡️ Milnović: Ne vidim načina da se Dayton promijeni bez nasilja

- Milanovićeve izjave zaudaraju na šovinizam i ksenofobiju, a tu ni sapun ni parfem ne pomažu, ocijenio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović u komentaru koji je objavio na Facebooku.

Vladajuća Stranka demokratske akcije (SDA) u posebnom reagiranju ocijenila da su metafopre o sapunu i parfemu zapravo rasistički komentari.

- To predstavlja izraz kultur-rasizma i uvredu usmjerenu prema svim ljudima u BiH. Poruka da građani Bosne i Hercegovine nemaju pravo na ono na što svi drugi u Europi imaju, a to je građansko uređenje države ukazuje na to da predsjednik Hrvatske smatra ljude u BiH nižom vrstom. Takvu poruku sebi ne bi smio dopustiti nijedan ozbiljan državnik. A ovakve rasističke poruke Milanović uporno ponavlja, stoji u reagiranju iz SDA.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!