13:03 / 16.11.2020.

Autor: I.Z./HRT/Hina

BiH: Preminule 73 osobe zaražene koronavirusom

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL, arhiva

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Ukupan broj umrlih u BiH od početka epidemije u ožujku sada je 1972. Vlasti u BiH ni na jednoj razini zasad nisu najavile uvođenje strožih mjera ograničenja od onih koje su već na snazi.
U Bosni i Hercegovini danas je potvrđen razmjerno mali broj od 726 novih slučajeva zaraze koronavirusom, no istodobno je postavljen novi crni rekord jer su čak 73 zaražene osoba preminule, izvijestili su entitetski zavodi za javno zdravstvo. ➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Sve o koronavirusu

Od jučer je testirano malo više od 2100 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 430 osoba iz Federacije BiH te kod 296 iz Republike Srpske. Broj novozaraženih znatno je manji od dnevnog prosjeka prošlog tjedna, no znatno je manji i broj uzoraka koji su testirani, što je uobičajena praksa vikendima.

Pojedinačno je najviše novih slučajeva zaraze bilo u Sarajevu, gdje je registrirano još 105 oboljelih, u Banjoj Luci ih je bilo 67. Za Mostar su danas bili dostupni samo podaci koji se odnose na cijeli protekli vikend, u kojemu su u tom gradu potvrđena 233 nova slučaja zaraze, a preminulo je 11 osoba koje su u mostarskom Kliničkom centru bile na liječenju od COVID-a. U Federaciji BiH bilo je ukupno 47 smrtnih slučajeva, što je najviše do sada u jednom danu u tom entitetu, a u RS je umrlo 26 oboljelih.

Ukupan broj umrlih u BiH od početka epidemije u ožujku sada je 1972. Vlasti u BiH ni na jednoj razini zasad nisu najavile uvođenje strožih mjera ograničenja od onih koje su već na snazi.

U Federaciji BiH i dalje vrijedi zabrana kretanja u noćnim satima, uz iznimku osoba koje su u to vrijeme vezane za radna mjesta, dok u RS-u takva ograničenja nema.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!