BiH prijevoznici obustavili prijevoz roba zbog visokih cijena goriva

04.07.2022.

16:50

Autor: T.V./HRT/Hina

Nezadovoljni cestovni prijevoznici

Nezadovoljni cestovni prijevoznici

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Prijevoznici iz entiteta Republike Srpske u BiH od ponedjeljka su obustavili prijevoz roba te bojkotiraju točenje goriva u vozila u znak prosvjeda što vlasti ne poduzimaju ništa kako bi se ograničilo divljanje cijena tog energenta.

Predsjednik Udruge prijevoznika za unutarnji i međunarodni transport Republike Srpske Nikola Grbić potvrdio je za medije da su autoprijevoznici parkirali kamione i prekinuli dopremu roba.

- Od danas počinje bojkot točenja goriva i ne tovarimo robu na svim destinacijama. I to će trajati 10 dana, rekao je Grbić.


Na taj potez autoprijevoznici su se odlučili zbog visokih cijena goriva. Prosječna cijena litre goriva na benzinskim crpkama u BiH iznosi oko 3,66 maraka (oko 14,6 kuna).

Čelni čovjek Udruge prijevoznika za unutarnji i međunarodni transport Republike Srpske ocijenio je da se autoprijevoznici nalaze u vrlo teškoj poziciji zbog visokih cijena goriva.

- To će za nas napraviti velike gubitke, ali smo primorani, dodao je Grbić.

Slične prosvjede najavile su i kolege iz entiteta Federacije BiH.

Prijedlog za smanjenje trošarina na gorivo našao se na sjednici Zastupničkoga doma Parlamenta BiH no prošloga tjedna ta je točna skinuta s dnevnoga reda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!