BiH prva u Europi po broju preminulih od covida na milijun stanovnika

18.09.2021.

16:01

Autor: I.Z./HRT/Hina

BIH: Danas zabilježeno 15 smrtnih slučajeva

BIH: Danas zabilježeno 15 smrtnih slučajeva

Foto: Ilustracija / Pixabay

Bosna i Hercegovina, u kojoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 15 smrtnih ishoda povezanih s Covidom, prva je u Europi po smrtnosti, dok je u svijetu na drugome mjestu iza Perua po toj negativnoj statistici. 

Po podacima statističkog portala Worldmetersa koji svakodnevno ažurira podatke o broju novozaraženih, preminulih i drugu statistiku vezanu uz koronavirus, u Bosni i Hercegovini je do sada smrtnost iznosila 3134 osoba na milijun stanovnika.

Lošiju statistiku u svijetu ima samo Peru u kojemu je 5934 takvih slučajeva na milijun stanovnika.

U Europi je druga po smrtnosti Mađarska s 3128 ljudi, dok s 3070 slučajeva slijedi Sjeverna Makedonija, a 2916 smrtnih slučajeva na milijun stanovnika ima Crna Gora.

Hrvatska se s 2084 smrtna ishoda povezanih s komplikacijama izazvanih covidom na milijun stanovnika nalazi na 20. mjestu u Europi.

Po službenim statistikama u BiH je u zadnja 24 sata potvrđeno 967 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a zabilježeno je 15 smrtnih slučajeva.

BiH se po broju novozaraženih osoba nalazi na 25 mjestu po Worldmetersu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!