10:14 / 08.12.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

BiH: Razbijena skupina krijumčara droge, deseci uhićenih

BiH: Razbijena skupina krijumčara droge

BiH: Razbijena skupina krijumčara droge

Foto: Ilustracija / Shutterstock

U policijskoj akciji provedenoj u srijedu u BiH razbijena je veća kriminalna skupina čiji su pripadnici krijumčarili drogu iz te zemlje u Hrvatsku i druge države Europske unije, potvrdilo je tijekom dana Tužiteljstvo BiH koje vodi istragu.

U policijskim racijama provedenima na području Banje Luke, Bosanske Gradiške, Doboja i Bijeljine uhićeno je više od 20 osoba koje su pod istragom zbog sumnje da su počinile kaznena djela organiziranog kriminala i međunarodnog ilegalnog prometa opojnim drogama.


Svi osumnjičeni terete se da su dulje vremensko razdoblje krijumčarili drogu, ali i oružje. Djelovanje su koordinirali koristeći se zaštićenim aplikacijama i tako prebacivali drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a nakon toga u Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku.


Kako je navedeno, akcija je rezultat dugotrajne istrage Tužiteljstva BiH i policijskih agencija u toj zemlji te policija iz drugih država u regiji.


Portal istraga.ba, blizak sigurnosnim službama u BiH, objavio je da su informacije o osumnjičenima prikupljene na temelju dešifriranja poruka iz aplikacije Sky.


Prvoosumnjičeni u ovom slučaju navodno je vlasnik ugostiteljskih objekata na području Bosanske Gradiške, koji je i prije dovođen u vezu s trgovinom drogom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!