17:11 / 09.10.2020.

Autor: HRT/Hina

BiH: Sedmorica optužena za krijumčarenje 7 tona droge

Ilustracija, foto: Pixabay

Ilustracija, foto: Pixabay

Foto: - / -

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podignulo je optužnicu protiv sedam osoba uključujući državljane Hrvatske zbog krijumčarenja gotovo sedam tona droge.
Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podignulo je optužnicu protiv sedam osoba uključujući državljane Hrvatske zbog krijumčarenja gotovo sedam tona droge.

U priopćenju Tužiteljstva BiH istaknuto je da je to najopsežnija optužnica takve vrste u poratnoj BiH jer je riječ o organiziranoj kriminalnoj skupini koja je iz Crne Gore preko BiH prema Hrvatskoj prokrijumčarila ukupno 6,8 tona marihuane, pri čemu su na crnom tržištu zaradili najmanje dva milijuna eura.
Kriminalna skupina djelovala je od 2012. do 2019. i u tom razdoblju drogu preko granica prevezla najmanje 25 puta.

Najčešće su krijumčarili drogu u količinama od oko 200 kilograma te u pojedinim slučajevima u količinama do 600 ili 900 kilograma, a prevozili su je skrivenu u cisternama. Nekada bi je nakon uvoza iz Crne Gore skladištili u BiH, a ponekad i odmah transportirali prema Hrvatskoj i drugim zemljama Europske unije radi preprodaje.

Tijekom istraga policija iz BiH je u suradnji s hrvatskom policijom pronašla i zaplijenila dvije tone uskladištene marihuane. Optuženi su Mario Vuletić (33) te Jurica Vuletić (34), obojica iz Metkovića, Ivan Antunović (51) i Nikola Bošković (57), obojica iz Stoca, Borislav Kovačević (42) iz Trebinja, Ivan Cvijanović (33) iz Sarajeva te Hodžić Haris (37) iz Travnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!