11:29 / 13.08.2021.

Autor: P.F./Hina

BiH: u požaru stradala jedna osoba, izgorjele dvije kuće

Gašenje požara

Gašenje požara

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Jedna je osoba stradala u požaru u obiteljskoj kući, a još jedna kuća je izgorjela u nizu požara u južnom i jugozapadnome dijelu Bosne i Hercegovine.

U mjestu Drvar Selu kod Drvara u jugozapadnom dijelu Bosne pripadnici Vatrogasne postrojbe pronašli su mrtvo tijelo šezdesettrogodišnjeg muškarca u izgorenoj kući. Gasitelji su lokalizirali požar, a pronađeno tijelo je predano obitelji.

Na više mjesta požari su aktivni i u Hercegovini.Kako su izvijestili iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru požari su aktivni na području Jablanice, Stoca i Čapljine.

U mjestu Zaušlje kod Čapljine sinoć je izgorjela obiteljska kuća i dvije štale. Požar je na tom lokalitetu i dalje aktivan. U nekoliko navrata na požarištu su odjeknule i eksplozije od aktiviranih minsko-eksplozivnih sredstava zaostalih iz posljednjeg rata.

Na području Jablanice vatra gori na nepristupačnom području zbog čega je zatražena pomoć helikoptera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!