BiH: Vlasti u Neumu zatražile pomoć kanadera i helikoptera zbog velikoga požara

03.08.2022.

11:07

Autor: Hina/HRT

Požar

Požar

Foto: Dusko Jaramaz / Pixsell

Vlasti u Neumu zatražile su u srijedu angažiranje hrvatskog kanadera i helikoptera BiH kako bi stavili pod nadzor požar koji od jučer guta sve pred sobom, te je zaprijetio obiteljskim kućama i privremeno obustavio promet prema unutrašnjosti zemlje.

Načelnik Neuma Dragan Jurković rekao je da je pomoć iz zraka zatražena zbog velike površine koju je zahvatio požar, opasnosti za objekte te nepristupačnog terena.

- Zatražili smo dolazak helikoptera Oružanih snaga. Zatražen je i kanader iz RH, ali to ovisi o požarima u Hrvatskoj. Jučer nam nisu bili dostupni zbog gašenja oko Šibenika, rekao je načelnik Jurković. Izrazio je očekivanje da će Predsjedništvo BiH uskoro odobriti angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH.

Požar u zaleđu Neuma izbio je jučer u prijepodnevnim satima te se brzo proširio i prijetio obiteljskim kućama i gospodarskim objektima u više naselja. Čak je bila zatvorena i prometnica Neum-Stolac.

U obuzdavanju vatrene stihije gasiteljima iz Neuma u pomoć su jučer došle ekipe iz Slanog, Stona, Mostara i Čapljine.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!