13:01 / 12.06.2020.

Autor: Špela Cvitković-Iličić/IMS/P.F./Hina/HRT

BiH: Zaraza koronavirusom nastavlja se širiti, 60 novih slučajeva

Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Foto: - / PIXSELL

Prijavljen je i novi smrtni slučaj i to u Doboju gdje je umrla starija žena koja je bila kronični bolesnik. Od početka epidemije u ožujku u BiH je zaraza potvrđena u više od 2900 slučajeva a umrle su 162 osobe.
Nova testiranja na koronavirus provedena u Bosni i Hercegovini potvrdila su  kako se zaraza u toj zemlji nastavlja širiti, a od jučer je zabilježeno čak 60 novih slučajeva.

Prijavljen je i novi smrtni slučaj i to u Doboju gdje je umrla starija žena koja je bila kronični bolesnik,  a zarazila se i koronavirusom. Od početka epidemije u ožujku u BiH je do petka zaraza potvrđena u više od 2900 slučajeva a umrle su 162 osobe.

U Federaciji BiH testirali su 569 osoba a zaraza je potvrđena kod 38. U Sarajevu je potvrđeno osam novozaraženih, a mediji su objavili kako se zaraza pojavila i među rudarima na širem području Tuzle. Koronavirus je potvrđen kod dvojice rudara iz Lukavca i Živinica pa je sada više od 60 rudara iz lukavačkog rudnika lignita "Šikulje" u samoizolaciji, što dovodi u pitanje nastavak proizvodnje.

Svi vrtići na području Tuzlanske županije su zatvoreni na 14 dana zbog dva potvrđena slučaja infekcije koronavirusom kod djece. Poduzete su sve propisane epidemiološke mjere u dezinfekciji vrtićkih objekata te nadzorom nad kontaktima zaražene djece.

U Republici Srpskoj testiranje je provedeno na 223 uzorka a potvrđena su 22 slučaja zaraze. Pojedinačno je najveći broj novozaraženih u Zvorniku u istočnoj Bosni gdje je registrirano pet takvih slučajeva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!