18:37 / 27.04.2020.

Autor: M.M./Hina

Bijela kuća privremeno prekida brifinge o koronavirusu

Foto: REUTERS/Erin Scott

Foto: REUTERS/Erin Scott

Foto: - / REUTERS

Stanka u brifinzima slijedi nakon što je predsjednik Trump u četvrtak razmatrao bi li ubrizgavanje dezinficijensa moglo biti lijek za bolest covid-19.
Bijela kuća prekinula je svakodnevne brifinge o pandemiji koronavirusa, ali rekla je da će se nastaviti kasnije tijekom tjedna, dok se prelazi u fazu ponovnog otvaranja gospodarstva.

Stanka u brifinzima slijedi nakon nekoliko burnih dana pošto je republikanski predsjednik Donald Trump u četvrtak razmatrao bi li ubrizgavanje dezinficijensa moglo biti lijek za bolest covid-19.

Međunarodni zbor liječnika, zdravstvenih stručnjaka i proizvođača pozvao je ljude da ne piju i ne ubrizgavaju dezinficijens nakon Trumpovih komentara.

Predstavnica za javnost Bijele kuće Kayleigh McEnany rekla je novinarima da bi brifinzi mogli imati novi izgled i novi fokus.

- Mislimo da su oni bili vrlo pozitivna, korisna prilika da predsjednik razgovara s američkim narodom, rekla je ispred Bijele kuće.

Na brifinzima, koji se često protežu i na dva sata, američki zdravstveni stručnjaci objavljuju vijesti o naporima savezne vlade u borbi protiv epidemije virusa u kojoj je umrlo više od 54.000 Amerikanaca.

U proteklih nekoliko tjedana oni su također postali platforma na kojoj Trump, koji nastoji biti ponovno izabran u studenom, iznosi vlastite teorije o koronavirusu i potencijalnim lijekovima ili napada svoje političke neprijatelje.

Današnji brifing neće se održati, rekla je McEnany. Umjesto toga, Trump će biti dostupan medijima tijekom sastanka u Bijeloj kući s izvršnim direktorima i vodećim ljudima u industrijskom sektoru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!