Biskup Palić predvodio polnoćku u Mostaru i upozorio na ratove širom svijeta

25.12.2022.

07:47

Autor: V.K./HRT/Hina

Biskup mostarsko-duvanjski Petar Palić

Biskup mostarsko-duvanjski Petar Palić

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Misu polnoćku u mostarskoj katedrali predvodio je biskup mostarsko-duvanjski Petar Palić i u propovijedi rekao kako Božić otklanja tamu ratova poput onoga u Ukrajini i daje novu perspektivu življenja.

Živimo u svijetu duboke tame, upozorio je u prvostolnici Marije Majke Crkve biskup Palić dodajući kako je jedino mali Božić može promijeniti. Upozorio je kako se širom svijeta događaju ratovi navodeći kako je jedan od njih i onaj u Ukrajini.

Ne znamo što nam je činiti. Očajnički želimo čuti dobre vijesti, istaknuo je mostarsko-duvanjski biskup dodajući kako su nasuprot tome božićne 'jaslice tame ispunjene svjetlom života'.

Dijete u jaslama je znak nama da Bogu ništa nije nemoguće. Od božićnih jaslica nitko nije otišao razočaran. Kristove jaslice nikada ne razočaraju, istaknuo je.Mise polnoćke služene su i drugim crkvama u Mostaru, među kojima je i crkva Petra i Pavla u kojoj pastoriziraju hercegovački franjevci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!