16:59 / 24.08.2020.

Autor: M.M./Hina

Bivši republikanski kongresnici podržali Bidena

Foto: REUTERS/Tom Brenner

Foto: REUTERS/Tom Brenner

Foto: - / REUTERS

Kao razlog za tu odluku istaknuli su Trumpovu korumpiranost, uništavanje demokracije, blatantno ignoriranje moralnog ponašanja, i hitnu potrebu da se zemlju vrati na pravi put.
Dvadeset i sedam bivših republikanskih kongresnika podržalo je kandidaturu demokrata Joea Bidena za novog američkog predsjednika, prvi dan republikanske nacionalne konvencije, zadavši novi udarac Donaldu Trumpu iz redova njegove vlastite stranke.

-
Počinje republikanska konvencija uz Trumpovo obraćanje svake večeri   

Kao razlog za tu odluku istaknuli su Trumpovu korumpiranost, uništavanje demokracije, blatantno ignoriranje moralnog ponašanja, i hitnu potrebu da se zemlju vrati na pravi put, priopćila je Bidenova kampanja.

Bivši kongresnici zadnja su u nizu skupina republikanaca koji su podržali Bidena i koji se protive Trumpu, što pokazuje koliko je republikanski predsjednik okrenuo protiv sebe članove vlastite stranke.

Prošli tjedan, 74 bivših republikanskih dužnosnika za nacionalnu sigurnost, uključujući bivše ravnatelje FBI-ja i CIA-e, podržalo je Bidena, kritizirajući Trumpa da je korumpiran i nesposoban za dužnost.

Prigovaraju mu da se udaljio od stranih američkih saveznika kao i način na koji vlada zemljom, uključujući pandemiju koronavirusa od koje je umrlo više od 176.000 Amerikanaca, po Reutersovoj bilanci, i koja je izazvala veliku gospodarsku krizu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!