18:53 / 28.07.2020.

Autor: I.D./HINA

Bjeloruski predsjednik kaže da je imao asimptomatski koronavirus

Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko -/File Photo

Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko -/File Photo

Foto: - / REUTERS

Danas se susrećete s čovjekom koji je uspio stojećki preživjeti koronavirus. Liječnici su to jučer zaključili. Asimptomatski, kazao je Lukašenko tijekom posjeta bjeloruskoj vojski.
Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko kazao je u utorak da je imao koronavirus bez simptoma te da se već oporavio, navodi novinska agencija BELTA.

- Danas se susrećete s čovjekom koji je uspio stojećki preživjeti koronavirus. Liječnici su to jučer zaključili. Asimptomatski, kazao je Lukašenko tijekom posjeta bjeloruskoj vojski.

Šezdesetpetogodišnji vođa nije želio uvesti restriktivne mjere ili zatvoriti granice kako bi suzbio širenje koronavirusa.

Prethodno je odbacio strahove zbog pandemije kao "psihozu" te je predložio votku i kupku u sauni za borbu protiv koronavirusa.

Do utorka je potvrđeno 67.366 slučajeva zaraze koronavirusom u zemlji s 9,5 milijuna stanovnika, dok su 543 osobe umrle, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Frustracija zbog odgovora na pandemiju jedan je od poticaja opozicijskim prosvjedima protiv dugogodišnjeg predsjednika uoči predsjedničkih izbora 8. kolovoza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!