Britanska policija i dalje utvrđuje motiv napada u Nottinghamu

13.06.2023.

Zadnja izmjena 19:15

Autor: Kristina Pešić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT/Hina

Stradanje u Nottinghamu

Stradanje u Nottinghamu

Foto: Phil Noble / Reuters

U Nottinghamu, u središnjoj Engleskoj - pronađene su tri mrtve osobe. Uhićen je muškarac zbog sumnje da je kombijem pokušao pregaziti još troje ljudi, koji su prevezeni u bolnicu. Istraga je u ranoj fazi, a policija pretpostavlja da su slučajevi povezani.

Galerija
Stradanje u Nottinghamu, Foto: Phil Noble/Reuters
Stradanje u Nottinghamu, Foto: Phil Noble/ReutersStradanje u Nottinghamu, Foto: Phil Noble/ReutersStradanje u Nottinghamu , Foto: Phil Noble/Reuters

Na slučaju radi i protuteroristički odjel


Detektivi su rekli da pokušavaju otkriti što je motiviralo napadača na smrtonosni pohod koji je počeo malo prije 4 sata ujutro.

Dodali su da na slučaju radi i protuteroristički odjel i objasnili da je to uobičajena procedura.

Uhićen je 31-godišnji muškarac zbog sumnje da je počinio ubojstvo, a detektivi su istaknuli da više ne tragaju ni za kim.

 Strašan i tragičan incident


Policija je objavila da su dvije osobe pronađene mrtve na cesti u središtu grada malo poslije 4 sata ujutro, prije nego što su policajci upozoreni na još jedan incident nedaleko od grada gdje je netko kombijem pokušao pregaziti tri osobe. One su prevezene na liječenje u bolnicu.

Još jedan muškarac pronađen je mrtav na drugoj cesti izvan središta grada.

- Ovo je strašan i tragičan incident koji je odnio živote troje ljudi, rekla je šefica policije Kate Meynell.

- Vjerujemo da su sva tri incidenta povezana i imamo čovjeka u pritvoru. Ova je istraga u ranoj fazi i tim detektiva radi na utvrđivanju što se točno dogodilo, dodala je.

Zbog sumnje da je počinio ubojstvo uhićen je 31-godišnjak koji je zadržan u policiji.

Dok policija rješava incident, više je prometnica zatvoreno, a tramvaji ne voze.

Čelnik laburista sir Keir Starmer poručio je da je u mislima sa svima unesrećenima.

Premijer Rishi Sunak zahvalio je policiji i hitnim službama na njihovoj kontinuiranoj reakciji u povodu incidenta u Nottinghamu.

Poručio je da su njegove misli s ozlijeđenima, obiteljima i voljenima onih koji su izgubili život.

Nottingham, grad u središnjoj Engleskoj s oko 350 tisuća stanovnika, dosad nije bio poprište ovakvih zločina. Dok policija nastavlja istragu, mještani će paliti svijeće za svoje sugrađane koji su izgubili život samo zato što su se našli na krivom mjestu u krivo vrijeme.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!