12:33 / 15.07.2020.

Autor: M.M./Hina

Bolsonaro na ratnoj nozi i s pticama

Foto: REUTERS/Ueslei Marcelino

Foto: REUTERS/Ueslei Marcelino

Foto: - / REUTERS

Nandu, ptica slična noju, čvaknula je brazilskog predsjednika Jaira Bolsonaroa dok ju je hranio u predsjedničkoj palači tijekom oporavka od covida-19.
Nandu, ptica slična noju, čvaknula je brazilskog predsjednika Jaira Bolsonaroa dok ju je hranio u predsjedničkoj palači tijekom oporavka od covida-19, prenio je britanski Guardian.Protivnici radikalno desnog populističkog brazilskog vođe, bivšeg vojnog kapetana koji se predstavlja kao narodni čovjek i hoda u japankama i nogometnim majicama, skočili su na priliku koju je pružila jedna od ptica koje obitavaju u parku predsjedničke palače.

Nandu nas sve predstavlja, tvitala je zastupnica Radničke stranke Margarida Salomo. 100 posto nandu, napisala je na facebooku zastupnica Komunističke stranke Jandira Feghali. Čak i životinje prepoznaju kad je netko štetočina, tvitala je novinarka Solange Mateus. Priroda se liječi, napisao je u tvitu biolog Flávio Souza.

Predsjednik (65) u izolaciji je u palači otkad je 7. srpnja objavio da je pozitivan na covid-19.

U ponedjeljak objavio je da namjerava na novi test jer "ne može podnijeti" boravak u izolaciji.

Druženje je bilo jedan od načina da si olakša samoizolaciju, izvijestile su novine Estadao koje su objavile snimke predsjednika s maskom na licu kako hrani jato nandua i potom naglo povlači ruku.

Bolsonaro je poznat po minoriziranju težine nove bolesti koju je opisao kao "gripicu".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!