14:32 / 25.08.2020.

Autor: V.K./Hina

Bolsonaro ponovno vulgarno napao novinare

Foto: REUTERS/Adriano Machado

Foto: REUTERS/Adriano Machado

Foto: - / REUTERS

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro je ponovno vulgarno napao novinare, dan nakon što je jednom zaprijetio da će ga odalamiti zbog pitanja o navodnoj povezanosti njegove supruge sa slučajem korupcije.
Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro je ponovno vulgarno napao novinare, dan nakon što je jednom zaprijetio da će ga odalamiti zbog pitanja o navodnoj povezanosti njegove supruge sa slučajem korupcije.

Bolsonaro prijetio novinaru da će ga "odalamiti po gubici"

U govoru na događaju nazvanom Brazil pobjeđuje COVID, Bolsonaro je optužio novinare za zlonamjernost i "razvratnost" te da su debele guzice i time visokorizična skupina za zarazu koronavirusom.

Krajnje desni čelnik, koji se i sam zarazio u srpnju, rekao je da se oporavio zbog svoje sportske prošlosti u vojsci u kojoj je služio kao satnik.

No kad se neka od vas debelih guzica zarazi, šanse za preživljavanje su puno manje. Jedini što znate je zlonamjerno koristiti penkale, kazao je novinarima koji su pratili taj događaj.

Novi napad na novinare 65-godišnjeg brazilskog čelnika kojeg mnogi nazivaju tropskim Trumpom zbog političke sličnosti s američkim predsjednikom, napao je novinara i dan ranije.

Novinar O Globa pitao je Bolsonara o medijskom izvještaju da je prva dama primila sredstva od umirovljenog policijskog dužnosnika i savjetnika predsjednikovog sina Flavija koji su pod istragom zbog navodne prijevare s plaćama zaposlenika.

- Tako bih vas odalamio po gubici, odgovorio mu je brazilski čelnik koji ima napet odnos s medijima otkad je preuzeo dužnost u siječnju 2019. godine.
Brazilsko udruženje novinara navelo je 116 slučajeva kad je Bolsonaro prošle godine napao novinare.

Svoj govor na događaju u ponedjeljak iskoristio je da ponovi svoju podršku hidroksiklorokinu kao lijeku protiv koronavirusa.

Bolsonaro je se protivio uvođenju restriktivnih mjera za zaustavljanje širenja virusa, umjesto toga gurajući taj lijek protiv malarije, usprkos tome što znanstvena istraživanja nisu pokazala djelotvornost protiv COVIDA-19.

Spasili ste tisuće i tisuće života u Brazilu, rekao je u ponedjeljak skupini liječnika koji, kao i on, podržavaju upotrebu hidroksiklorokina.

Da hidroksiklorokin nije politiziran, spasilo bi se puno više života, dodao je o lijeku za koji tvrdi da je od COVIDA-19 izliječio i njega.

Brazil bilježi drugi najveći broj zaraženih i umrlih od koronavirusa, nakon Sjedinjenih Država.

Zaraženo je više od 3,6 milijuna ljudi, a preminulo ih je 115 tisuća.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!