07:46 / 16.07.2020.

Autor: M.M./Hina

Bolsonaro ponovo pozitivan na koronavirus

Foto: REUTERS/Ueslei Marcelino

Foto: REUTERS/Ueslei Marcelino

Foto: - / REUTERS

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro ponovo je pozitivan na covid-19, ali se osjeća dobro.
Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro ponovo je pozitivan na covid-19, ali se osjeća dobro, objavio je šef države na Twitteru.

-
Bolsonaro na ratnoj nozi i s pticama     

- Jučer jutro sam se testirao, a sinoćnji rezultat je pokazao da sam još uvijek pozitivan, kazao je Bolsonaro u videoporuci objavljenoj na društvenoj mreži.

Prošli utorak je taj 65-godišnji političar, koji je zajedno sa svojom vladom umanjivao ozbiljnost pandemije novog koronavirusa, objavio da je pozitivan.

Za brazilsku redakciju CNN-a je kazao da nema temperaturu niti druge probleme s disanjem te da nije izgubio osjet okusa. Također je rekao da pretrage krvi i srca nisu pokazale ništa neuobičajeno.

Bolsonaro radi iz svoje predsjedničke rezidencije u Brazilij i sastanke s ministrima održava videokonferencijama.

Brazil je zabilježio rekordnih skoro dva milijuna slučajeva covida-19, najviše u svijetu nakon SAD-a. Od te bolesti je u Brazilu umrlo više od 75.000 ljudi. Stručnjaci smatraju da su te brojke znatno veće jer Brazil, koji ima oko 120 milijuna stanovnika, vrlo malo testira.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!