07:12 / 07.07.2020.

Autor: T.V./V.K./Hina

Bolsonaro pozitivan na koronavirus

Foto: REUTERS/Adriano Machado

Foto: REUTERS/Adriano Machado

Foto: - / REUTERS

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro pozitivan je na koronavirus, javlja BBC. Ranije su brazilski mediji javili da ima neke simptome respiratorne bolesti, uključujući temperaturu.
Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro pozitivan je na koronavirus, javlja BBC. Bolsonaro je danas objavio da se ponovo testirao na koronavirus pošto su brazilski mediji javili da ima neke simptome respiratorne bolesti, uključujući temperaturu.

CNN Brasil i list Estado de S.Paulo objavili su da brazilski predsjednik, koji je u nekoliko navrata pokazao da novi koronavirus shvaća olako, iskazuje simptome bolesti. Predsjednički ured nije odgovorio na te vijesti.

Umjesto toga je Bolsonaro posjetio bolnicu, slikao pluća i svojim pristašama poručio da su "čista" te se testirao na koronavirus.

Brazil je s 1,6 milijuna zaraženih i 65 tisuća mrtvih drugi u svijetu po zahvaćenosti koronavirusom, nakon Sjedinjenih Država.

Desničarski populist Bolsonaro unatoč tome umanjuje opasnost i odbija nositi masku u javnosti čak i nakon što mu je sud to naredio. Uredno se rukuje i grli sa svojim pristašama i često sudjeluje na okupljanjima s velikim brojem ljudi.

Već se jednom testirao na koronavirus, u ožujku, i nalaz je bio negativan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!