21:32 / 23.06.2020.

Autor: I.D./Elizabeta Gojan/Dnevnik/IMS/HRT

Bolton oštro protiv Trumpa

-

-

Foto: - / -

Ometanje pravosuđa životni je stil Donalda Trumpa, napisao je John Bolton, čovjek koji mu je 17 mjeseci bio savjetnik za nacionalnu sigurnost u knjizi.
Objavljeni su memoari bivšeg Trumpova savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona. Riječ je o dugoočekivanoj knjizi čije je izdavanje pokušala spriječiti Bijela kuća. Sud je prihvatio prigovor da knjiga prijeti nacionalnoj sigurnosti SAD-a, ali da zabrana nije odgovarajuća mjera.

- Ometanje pravosuđa životni je stil Donalda Trumpa, napisao je John Bolton, čovjek koji mu je 17 mjeseci bio savjetnik za nacionalnu sigurnost u knjizi, The Room Where It Happened: A White House Memoir. I to je njegova najblaža ocjena.

John Bolton se 2019. s bivšim šefom nije rastao u ljubavi, oštro se ne slažući s njegovim načinom rješavanja velikih političkih izazova kao što su Iran, Sjeverna Koreja, Afganistan.

Iako protiv njega nije htio svjedočiti kada su demokrati u američkog Kongresu pokrenuli opoziv protiv Donalda Trumpa, sada za njega piše da je "neuredan, impulzivan i nekompetentan te zapanjujuće neinformiran." Uglavnom - nesposoban za vođenje prve sile svijeta.

- U knjizi kažete da je da Trump pitao generala Johna Kellyja je li Finska dio Rusije, upitala je novinarka ABC-a Martha Radatz.

- Apsolutno je to rekao, kazao je Bolton.

Glavni junak knjige - Donald Trump već je sadržaj knjige proglasio lažima i fake newsom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!