Boris Johnson bi se mogao cijepiti pred kamerama

02.12.2020.

21:30

Autor: T.V./Hina

default error photo
Britanski premijer Boris Johnson mogao bi se cijepiti uživo na televiziji kako bi pokazao da je cjepivo protiv covida-19 sigurno, ali neće primiti dozu prije onih najpotrebitijih.
Britanski premijer Boris Johnson mogao bi se cijepiti uživo na televiziji kako bi pokazao da je cjepivo protiv covida-19 sigurno, ali neće primiti dozu prije onih najpotrebitijih, rekla je u srijedu njegova glasnogovornica.

➡️ Velika Britanija odobrila cjepivo protiv bolesti COVID-19

Johnson (56), koji je proveo neko vrijeme na intenzivnoj njezi kad mu je potvrđena zaraza koronavirusom ranije ove godine, pozdravio je britansko odobrenje cjepiva tvrtke Pfizer kao globalnu pobjedu i tračak nade u pandemiji koja je naštetila gospodarstvu i otežala svakodnevni život.

No poput ostalih lidera, Johnson ne bi trebao primiti cjepivo prije najranjivijih skupina ljudi. Međutim, on želi pokazati da je cjepivo sigurno i pokušati uvjeriti ostale da se cijepe čim ono postane dostupno široj populaciji, piše u srijedu Reuters.

- Mislim da to nije nešto što bi on odbacio, rekla je glasnogovornica vlade Allegra Stratton na upit hoće li se na televiziji prenositi cijepljenje britanskog premijera. No mislim da isto tako znamo da on ne bi primio dozu koja bi trebala biti za nekoga ekstremno ranjivog, klinički ranjivog i nekoga tko bi je trebao dobiti prije njega, dodala je.

Johnson je rekao da će cijepljenje biti dobrovoljno. Rezultati ankete YouGov pokazuju da 20 posto Britanaca nije uvjereno ili nije sasvim uvjereno u sigurnost cjepiva. Njih 66 posto podržalo je ideju da ministar zdravstva Matt Hancock primi dozu cjepiva u televizijskom prijenosu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!