08:30 / 12.04.2020.

Autor: B.A./HRT

Boris Johnson izašao iz bolnice

Foto: REUTERS/Hannah Mckay

Foto: REUTERS/Hannah Mckay

Foto: - / REUTERS

Johnson se neće se odmah vratiti na posao, poručuju iz Downing Streeta.
Britanski premijer Boris Johnson napustio je bolnicu u kojoj se liječio od Covida-19, respiratorne bolesti uzrokovane novim koronavirusom. Johnson se neće se odmah vratiti na posao, poručuju iz Downing Streeta. Johnson (55) prebačen je u nedjelju u londonsku bolnicu St. Thomas, i to deset dana nakon što je testiran i bio je pozitivan na virus. Proveo je tri noći na intenzivnoj njezi.

Prema savjetima svog liječničkog tima, premijer se neće odmah vratiti na posao. Zahvaljuje svima u St. Thomasu na sjajnoj njezi koju je primio. Sve su njegove misli s onima koji su pogođeni ovom bolešću - dodaje se u izjavi Downing Streeta.

Johnson je zahvalio osoblju londonske bolnice na brizi za njegovo zdravlje.

- Ne mogu im dovoljno zahvaliti. Dugujem im život, napisao je Johnson (55) u kratkom priopćenju objavljenom u subotu kasno navečer.

Konzervativni političar hospitaliziran je u nedjelju zbog povišene temperature i simptoma Covida-19 koji su trajali desetak dana. U bolnici je proveo tri dana na intenzivnom odjelu nakon što mu je stanje po prijemu u bolnicu St. Thomas pogoršalo te je primao kisik. U četvrtak je prebačen na obični odjel.

Primio je tisuće poruka sa željama za brzo ozdravljenje i svakodnevne poruke zaručnice Carrie Symonds. Downing Street objavio je da je Johnson "vrlo dobro oporavlja", no ministrica Priti Patel kazala je kako je ključno da uzme dovoljno vremena za puni oporavak.

BBC prenosi kako britanska vlada ne želi spekulirati kad bi se Johnson vratio na dužnost no ne čini se da će se to dogoditi jako skoro.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!