21:35 / 19.03.2021.

Autor: Hina

Boris Johnson primio prvu dozu AstraZenecina cjepiva

Boris Johnson

Boris Johnson

Foto: Frank Augstein / Pool via REUTERS

Britanski premijer Boris Johnson primio je u petak prvu dozu AstraZenecina cjepiva protiv koronavirusa, dan pošto su britanski i europski regulator potvrdili sigurnost tog cjepiva.

Nisam baš ništa osjetio", rekao je konzervativni čelnik (56) koji je cjepivo primio u bolnici svetog Tome u Londonu, gdje se u travnju 2020. tri dana liječio od covida-19 na odjelu intenzivne njege.

Johnson je pozvao Britance da učine isto. Britanski premijer je u bolnici svetog Tome dobivao kisik preko sonde u nosu pošto se zarazio virusom i ozbiljno razbolio.

Poslije je rekao da je bio tako bolestan da je bio pripremljen plan o tome kako objaviti informaciju o njegovoj smrti.

- Kada dobijete poziv na cijepljenje, molim vas otiđite i cijepite se, to je najbolje što možete učiniti za sebe, za svoju obitelj i za sve ostale.

Britanija je dala prvu dozu cjepiva protiv covida-19 gotovo polovici svojeg odraslog stanovništva, čime spada u jednu od zemalja u svijetu koje najbrže provode program cijepljenja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!