07:27 / 24.04.2020.

Autor: M.M./Hina

Boris Johnson u ponedjeljak se vraća na posao

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Foto: - / REUTERS

Prema najnovijim podacima, u Velikoj Britaniji je od koronavirusa dosad umrla 18.791 osoba.
Britanski premijer Boris Johnson planira se idući ponedjeljak vratiti na posao, nakon što je prebolio COVID-19, prenosi britanski The Telegraph.

Johnson je 12. travnja pušten kući iz bolnice St Thomas Hospital u Londonu, u koju je primljen 5. travnja, nakon što je utvrđeno da je zaražen koronavirusom.

Britanski premijer u početku je imao lakše simptome, ali mu se u bolnici stanje pogoršalo te je tri dana proveo na intenzivnoj njezi.

Prema pisanju The Telegrapha, Johnson se u Downing Street namjerava vratiti već idućeg ponedjeljka, kako bi ponovno preuzeo kontrolu nad krizom zbog zabrinutosti njegova kabineta da je situacija s karantenom otišla predaleko.

Od svojih je pomoćnika zatražio da mu u idućem tjednu dogovore sastanke s ministrima kako bi pohvatao konce i uhvatio korak.

Premijer se na čelo vlade vraća u kritičnome trenutku kada ministri, nakon više od mjesec dana od uvođenja kriznih mjera, od njega očekuju nove smjernice vezano za planove za izlaznu strategiju, piše Telegraph.

Prema najnovijim podacima, u Velikoj Britaniji je od koronavirusa dosad umrla 18.791 osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!