07:15 / 12.10.2020.

Autor: Hina

Boris Johnson uvodi novi sustav upozoravanja na covid-19

Foto: REUTERS/Jason Cairnduff

Foto: REUTERS/Jason Cairnduff

Foto: - / REUTERS

Ujedinjeno Kraljevstvo, najteže pogođena europska zemlja, prijavilo je više od 42.800 umrlih a samo u nedjelju gotovo 13.000 novozaraženih.
Boris Johnson će u ponedjeljak upoznati zastupnike s novim, trostupanjskim sustavom upozoravanja koji će odrediti koje će se mjere primjenjivati u raznim dijelovima Engleske zbog epidemije novog koronavirusa, priopćile su u nedjelju njegove službe, dok se sjever Engleske priprema na pooštravanje restrikcija.

➡️ Pandemija covida-19 nastavlja harati svijetom 

Britanski premijer će se tijekom poslijepodneva obratiti Zastupničkom domu, donjem domu parlamenta, nakon kriznog sastanka svoje vlade u ponedjeljak dopodne.

Novi sustav uvodi tri stupnja upozoravanja, "srednji", "visoki" i "veoma visoki", ovisno o širenju virusa, što će odrediti mjere koje će se lokalno primjenjivati.

Zastupnici će raspravljati, a zatim do kraja tjedna i glasovati o tim mjerama koje bi trebale pojednostavniti i razjasniti odluke u vezi sa suzbijanjem virusa.

Boris Johnson će se zatim obratiti naciji na tiskovnoj konferenciji koju će prenositi televizija i na kojoj će još sudjelovati ministar financija Rishi Sunak i glavni epidemiolog Chris Whitty.

-
U ovom presudnom trenutku iznimno je važno da svatko postupa u skladu s jasnim smjernicama koje smo dali kako bi smo pomogli u suzbijanju širenja virusa", rekao je glasnogovornik Downing Streeta.

Ujedinjeno Kraljevstvo, najteže pogođena europska zemlja, prijavilo je više od 42.800 umrlih a samo u nedjelju gotovo 13.000 novozaraženih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!