16:07 / 12.04.2022.

Autor: T.V./HRT/Hina

Johnson kaže da prihvaća kaznu zbog kršenja pravila lockdowna

Boris Johnson

Boris Johnson

Foto: Ben Stansall / REUTERS

Britanski premijer Boris Johnson izjavio je u utorak da prihvaća novčanu kaznu zbog kršenja pravila karantene 2020. te da razumije gnjev javnosti oko tog pitanja, ali da tada nije mislio da krši zakon.

- Moram reći, iskreno, u to vrijeme mi nije palo na pamet da bi to moglo biti kršenje pravila. Ali, naravno, policija je utvrdila drugačije i u potpunosti poštujem ishod njihove istrage, rekao je Johnson za BBC.

Johnson je novinarima potvrdio da je kaznu platio, ali nije želio reći o kojem je iznosu riječ, navodi BBC.

Policija je također kaznila njegovu suprugu i ministra financija Rishija Sunaka.

Policija je ranije u utorak priopćila da će izreći još najmanje 30 kazni za ljude koji su prisustvovali okupljanjima u Johnsonovim uredima i rezidenciji, čime su kršili lockdown koji je tada bio na snazi.

Ukupno će biti kažnjeno više od 50 ljudi.

Partiji u Downing Streetu, dok su na snazi bile stroge mjere ograničenja kretanja i okupljanja, održavali su se u svibnju, lipnju, studenom i prosincu 2020. te u siječnju i travnju 2021.

Oporbeni zastupnici ranije su pozvali Johnsona da odstupi, nakon što se ustvrdilo da je kršio mjere koje je donijela njegova vlada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!